المقادير:
كيلو بطاطس
كاس جبنه كريمه(المعلبة في كاسات)
علبه جبنه كريمة المربعات(كيري)
بيضة للعجن
بيض وبقسماط ناعم للتغطية
ملح فلفل ابيض او اسود ناعم_زيت نباتي للتحمير
الطريقة:
تضع البطاطس في ماء حار لمدة تتراوح 20او 30دقيقة حتى نضجها
بعد سلق البطاطس ترفع من النار وتغسل بماء بارد
تقشر البطاطس وتبشر بمبشرة الجبن ويضاف لها جبنه الكاسات والبيضة وتتبل بقليل جدا من الملح وتضاف نصف ملعقة شاي فلفل ابيض او اسود وتعجن باليد
تقطع جبنة كيري الى اربع قطعات وتترك جاهزة
يؤخذ كمية من خلطة البطاطس في حجم الجوز وتقور بالاصبع ثم تحشى بقطعة الجبن وتقفل وتساوى باليد
تقلب القطع في بيض مخفوق ثم تمرغ في البقسماط الناعم
يحمى الزيت وتقلى فيه القطع على الجانبين
ثـــــــم تقدم
كيلو بطاطس
كاس جبنه كريمه(المعلبة في كاسات)
علبه جبنه كريمة المربعات(كيري)
بيضة للعجن
بيض وبقسماط ناعم للتغطية
ملح فلفل ابيض او اسود ناعم_زيت نباتي للتحمير
الطريقة:
تضع البطاطس في ماء حار لمدة تتراوح 20او 30دقيقة حتى نضجها
بعد سلق البطاطس ترفع من النار وتغسل بماء بارد
تقشر البطاطس وتبشر بمبشرة الجبن ويضاف لها جبنه الكاسات والبيضة وتتبل بقليل جدا من الملح وتضاف نصف ملعقة شاي فلفل ابيض او اسود وتعجن باليد
تقطع جبنة كيري الى اربع قطعات وتترك جاهزة
يؤخذ كمية من خلطة البطاطس في حجم الجوز وتقور بالاصبع ثم تحشى بقطعة الجبن وتقفل وتساوى باليد
تقلب القطع في بيض مخفوق ثم تمرغ في البقسماط الناعم
يحمى الزيت وتقلى فيه القطع على الجانبين
ثـــــــم تقدم